Pizza's

van peperoncino tot tartufo

Uit onze steenoven, vanaf 17 uur – Ook Glutenvrije pizza mogelijk!

Margarita – Tomatensaus, mozzarella, basilicum 9,95
♥ Peperoncino – Tomatensaus, mozzarella, pittige salami 13,50
Formaggi di Rosa – Tomatensaus, mozzarella, gorgonzola, geitenkaas, artisjokken 15,75
♥ Parmagiana Tomatensaus, mozzarella, Parmaham, Parmezaan, rucola 16,50
Napo-Tonno – Tomatensaus, mozzarella, tonijn, ansjovis, rode ui, kappertjes, olijven 16,75
Tartufo Dit is een witte pizza “Bianca” zonder tomaat! Truffelmarscapone, mozzarella, pancetta, champignons, witte ui, rucola (kan ook vegetarisch) 17,75
Cantina – Tomatensaus, mozzarella, beenham, buffelmozzarella, cherrytomaatjes 15,75
Ortolana – Tomatensaus, mozzarella, gegrilde courgette, paprika, aubergine, geitenkaas 15,75
Zucca – Tomatensaus, mozzarella, pompoen, geitenkaas, gekarameliseerde rode ui 16,25
Pizza del Mese Iedere maand anders! Vraag naar de samenstelling 15,75

Bambini Pizza’s (t/m 12 jaar) vanaf 8,50

Koning Umberto I en zijn vrouw Margherita brachten de zomer van 1871 in Napels door alwaar zij pizzabakker Raffaele Esposito en zijn vrouw Rosa bevalen in de koninklijke ovens Napolitaanse pizza’s klaar te maken voor de hele hofhouding. Ze maakten twee soorten, de marinara en de mastunicola; maar Rosa bedacht zelf een variant voor koningin Margherita. Ze belegde de pizza met basilicum, mozzarella en tomaat – groen, wit en rood als de kleuren van de Italiaanse vlag. De koningin vond de pizza prachtig én heerlijk en Raffaele – behalve vaardig pizzabakker ook handig zakenman – noemde de pizza naar de koningin. Dat was het begin van de zegetocht van de pizza, eerst naar het noorden van Italië en daarna over de rest van de wereld.
________________________________________

WIST JE DAT? …Een halve pizza Peperoncino en een halve pizza Formaggi kan ook! Of een extra topping? Maak je eigen keuze!
________________________________________

We respecteren de Italiaanse culinaire traditie en de kunst van het pizza bakken in eigen steenoven. Door het complexe deeg bereidingsproces volgens origineel Romeins recept is de bodem super lekker, dun en krokant. De pizza’s worden belegd met uitsluitend verse ingrediënten die we zoveel mogelijk kopen van ambachtelijke, kleine producenten.
* (bij bestellingen van meer dan 8 pizza’s, dan worden deze in etappes geserveerd!)

Bekijk onze menukaarten

Geniet van alle Italiaanse lekkernijen en onze gastvrijheid

Lunchkaart

Dinerkaart

Pizzakaart

Lees hoe onze gasten ons waarderen...

0
gebakken pizza's
0
Geserveerde drankjes
0
Afgeleverde maltijden
0
kilo Parmezaanse kaas
Wij gebruiken alleen de allerbeste Italiaanse producten

3 belangrijkste ingrediënten voor de allerlekkerste Pizza's

1
Italiaanse

bloem

2
Italiaanse

Gist

3
Italiaanse

Olijfolie