Eten & Drinken

Bij Rosa’s Cantina kiezen we in overleg met onze leveranciers voor lekkere, gezonde producten.

We koken wat wij lekker vinden. Puur met eerlijke recepturen.

Wil je informatie over bepaalde ingrediënten in onze gerechten, heb je een dieetwens of een allergie, laat het ons weten.


We respecteren de Italiaanse culinaire traditie en de kunst van het pizza bakken in eigen steenoven. Door het complexe deegbereidingsproces volgens origineel Romeins recept is de bodem superlekker, dun en krokant. De pizza’s worden belegd met uitsluitend verse ingrediënten die we zoveel mogelijk kopen van ambachtelijke, kleine producenten.

Koning Umberto I en zijn vrouw Margherita brachten de zomer van 1871 in Napels door alwaar zij pizzabakker Raffaele Esposito en zijn vrouw Rosa bevalen in de koninklijke ovens Napolitaanse pizza’s klaar te maken voor de hele hofhouding. Ze maakten twee soorten, de marinara en de mastunicola; maar Rosa bedacht zelf een variant voor koningin Margherita. Ze belegde de pizza met basilicum, mozzarella en tomaat – groen, wit en rood als de kleuren van de Italiaanse vlag. De koningin vond de pizza prachtig én heerlijk en Raffaele – behalve vaardig pizzabakker ook handig zakenman – noemde de pizza naar de koningin. Dat was het begin van de zegetocht van de pizza, eerst naar het noorden van Italië en daarna over de rest van de wereld.